Blog Scandinavian-Park: De vigtigste øltyper - DA - da

ScandiPark

Her bliver der brygget: En oversigt over de vigtigste ølsorter

scan-blog-header-august-biersorten

I Danmark er øl en fast bestanddel af madplanen og kan drikkes til nærmest hver begivenhed eller tid på dagen. De fleste arbejdsgiver tolererer endda at deres ansatte drikker en fyraften-øl på en fredag efter arbejde. I anledning af den internationale øl-dag den 2. august vil vi belyse hvilket øl spiller den største rolle og er mest populær.


Hvede - en klassisk tysk øl

Hvedeøl, også kendt som hvidtøl, er en klassiker i de tyske såkaldte ”Biergärten”. Øllet er kendt for sit store hvide skumhovede. For at måtte blive kaldt for ”hvedeøl”, skal øllet blive brygget med mindst 50% hvedemalt. Gæret spiller også en vigtig rolle, da den sørger for den sødlige note.


Pils – Ikonen indenfor ølbryggeri

Pilsner er opkaldt efter den tjekkiske by Pilsen og er blevet til stjernen blandt det tyske ølbryggeri. Med sit gyldne udseende, dens bitre smag og den syrlige humlesmag tæller den til en af de mest populære øl på verdenen. En pilsner efterlader en behagelig tør smag i munden og indeholder masser af bobler.

Helles – en gylden fristelse

Helles, hvilket også kaldes ”Helles Lager” i Tyskland, er en juvel indenfor den tyske bryggertradition. Med sin gyldne farve, dens milde smag og en afbalanceret smag af malt og humle, gør den til en lækker øl hvilken gerne drikkes i selskab. Det er også kendetegnet ved sin gode fordøjelighed.


Mørk øl – dyb og fyldig

Tyskland er også kendt for sin mangfoldighed indenfor mørkt øl. Fra mørke pilsnere til robuste bockøl eller sorte øl byder disse øl på en rig palet af ristede smage og maltede nuancer. Den mørke farve får den forresten på grund af maltens farve.


Stout – Irlands mørke forførelse

Stout er kendt gennem det berømte Guiness fra Irland og kendetegnes af dens kraftige mørke smag med en intensiv smag. Den cremede tekstur og den ensartede smag gør den til en speciel smagsoplevelse for alle der elsker mørk øl.


Radler – en forfriskende blanding

Radler er en tysk opfindelse hvilken kombinerer øl med citronlemonade. Denne lette alkoholiske øl er specielt populær om sommeren og sørger for en forfriskende variation.


ScandiPark er ølspecialist

Som flasker, dåser, paletter eller fad – ScandiParks hylder er fyldt med masser af forskellige ølvariationer. Hvis du ovenikøbet har interesse i at købe det passende glas til øllet, er vi den helt rigtige adresse for dig. Apropos adresse: ScandiPark ligger direkte op af A7/E45 i Handewitt og er derfor let at nå i bil. Takketvære vores parkeringsplads lige foran døren, er der ikke langt at gå. Es besøg i ScandiPark kan derfor betale sig!

scan-blog-teaser-august-biersorten